Prepara un sos de rosii cu usturoi pentru iarna, o conserva delicioasa si aromata, perfecta pentru paste, pizza si alte mancaruri de sezon. Descopera reteta usor de urmat si savureaza gustul autentic al rosiilor gustoase!
Spala bine rosiile, apoi fa o incizie mica in forma de cruce la baza fiecarei rosii. Scufunda-le pentru cateva secunde in apa clocotita, apoi transfera-le imediat in apa rece. In acest fel, coaja se va indeparta usor. Dupa ce le cureti de coaja, taie-le in bucati mari si indeparteaza cotorul.
Trece rosiile printr-o masina de tocat sau un blender pentru a obtine o pasta fina.
Sau, daca aveti un separator, folositi-l cu incredere.
Pune pasta de rosii intr-o oala mare si incepe sa o fierbi la foc mediu, amestecand ocazional, timp de aproximativ 30-40 de minute, pana cand se reduce si devine mai densa.
Curata usturoiul si toaca-l marunt sau foloseste o presa de usturoi. Adauga-l in sosul de rosii impreuna cu ardeiul iute (daca folosesti), uleiul, frunzele de dafin, cimbrul, sarea, zaharul, si piperul boabe. Continua sa fierbi la foc mic inca 30-40 de minute, amestecand ocazional.
Sterilizarea borcanelor: In timp ce sosul fierbe, pregateste borcanele sau sticlele. Spala-le bine si sterilizeaza-le fie in cuptor, fie prin fierbere. Capacele trebuie, de asemenea, sterilizate.
Toarna sosul fierbinte in borcanele sau sticlele sterilizate, lasand putin spatiu la gura. Inchide borcanele imediat cu capacele. Acopera-le cu o patura groasa si lasa-le asa pana se racesc complet.
Dupa ce borcanele s-au racit, depoziteaza-le intr-un loc racoros si intunecat. Sosul de rosii cu usturoi poate fi pastrat astfel timp de 12-36 luni.
Acest sos este perfect pentru paste, pizza, fripturi sau orice fel de mancare care are nevoie de un plus de aroma!
Incearca si reteta de sos marinara, bulion de rosii sau sos de rosii cu busuioc. Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii