Se curata ceapa si se toaca foarte marunt, ficateii se spala si se lasa in apa rece 10 minute, si inca 10 minute in lapte rece (pentru a scoate gustul amar).Intr-o cratita se inabusa ceapa tocata cu uleiul si se adauga sare dupa gust. Cand s-a inmuiat ceapa si devine transparenta, se adauga putina apa (cam 20 ml) si se amesteca. Se adauga ficateii intregi si se inabusa aproximativ 10 minute. Se presara busuiocul si se adauga o lingurita rasa de boia dulce, se amesteca bine si se adauga restul de apa. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, apoi cand ingredientele sunt aproape fierte, se adauga usturoiul pisat si se pasta de tomate. Se amesteca, se mai lasa la fiert pana sosul se ingroasa si se pune o frunza de dafin.
Pentru piure:
Am curatat cartofii, i-am curatat si i-am taiat in 3-4 bucati si i-am pus la fiert . Cand s-au fiert, i-am scurs de apa si i-am pisat cu zdrobitorul de cartofi, punand dupa gust sare. Am pus 2-3 linguri de margarina, am zdrobit din nou si am adaugat lapte pana cand am obtinut o pasta moale. POFTA BUNA!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii