Sos cu verdeturi pentru oua fierte (sau oua rosii de paste) - Eny -

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cartof potrivit
  • 1 galbenus crud
  • 2 linguri mustar
  • 2 linguri ulei
  • zeama de la o lamaiem
  • un cartof
  • 1 legatura verdeta patrunjel (sau hasmitzuchi este un patrunjel cret la frunze)
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 lingura smantina
  • sare si piper.

Mod de preparare

Fierbi cartoful, il zdrobesti cu o furculita (dupa ce s-a fiert si il cureti de coaja) si il lasi la racit. Freci cartoful cu mustarul, galbenusul si uleiul, apoi adaugi zeama de lamaie, smantina, sarea si piperul dupa gust, amestecind foarte bine dupa fiecare ingredient. Speli ceapa si verdeata, le tai marunt si le incorporezi in sosul obtinut.

"Este foarte bun cind servesti oua fierte si nu numai de paste, se serveste oricind doriti."

Sfatul meu!

Prepari sosul rapid, mixind toate ingredientele in robotul de bucatarie, timp de 15-20 secunde, iar consumand cu acest sos minunat si gustos, ouale fierte vor fi mult mai gustoase. Va doresc pofta buna, n-o sa regretati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise