Invata cum sa prepari un sos caramel delicios cu aceasta reteta simpla. Perfect pentru a imbogati orice desert cu o nota dulce si catifelata.
Intr-o tigaie cu fundul gros punem zaharul si-l lasam sa se topeasca la foc mic. Cand s-a caramelizat, adaugam cu atentie smantana pentru frisca si amestecam pentru omogenizare. Adaugam apoi untul si-l incorporam si pe el, apoi sarea. Nu evitati sarea pentru ca va da mai multa savoare sosului caramel, va intensifica si mai mult aroma.
Caramelul este gata si-l puteti transfera intr-un borcan cu capac. Cand s-a racit, il puteti pastra la frigider chiar si doua saptamani.
Poate fi folosit ca topping-uri pentru inghetate, clatite, deserturi la pahar ori prajituri. Dar poate fi folosit si ca baza pentru diverse creme sau insertii pentru delicioase torturi.
Sa va fie de folos!
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatPrajitura cu foi de napolitana si crema de cacao. Un desert fara coacere, usor de facut, perfect pentru orice ocazie....
Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facutDescopera o reteta rapida, economica si delicioasa de tocanita simpla de vinete. Perfecta pentru o masa sanatoasa, aceasta...
Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii