Sos brun

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 75 g unt sau ulei,
  • - 75 g faina,
  • - 1 morcov,
  • - 1 patrunjel,
  • - 1/2 telina,
  • - 1 ceapa,
  • - 2 catei usturoi,
  • - 1/4 foaie de dafin,
  • - cimbru,
  • - 50 g paste de tomate,
  • - piper,
  • - sare,
  • - 500 ml supa vita.

Mod de preparare

Zarzavaturile se spala, se curata, se taie in bucati ceapa, se curata, se spala si se taie felii.

Intr-o cratita se pune untul si cand se infierbinta adauga faina rumenindu-se bine in tot timpul se amesteca cu o lingura de lemn sa nu se arda faina. Dupa ce aceasta a capatat o culoare bruna, se adauga zarzavaturile, ceapa si condimentele si se prajesc usor. Se sting apoi cu doua cesti cu apa calda.

In timp ce se prepara sosul, oasele se sparg si se prajesc in cuptor, apoi se pun in vasul cu sos odata cu bulionul.

Se fierbe totul la foc potrivit cca 3 ore, avind grija sa se adune spuma cand se formeaza si sa se mestece mereu ca sa nu se prinda sosul de vas. Dupa ce este gata se strcoara printr-o sita.

Se foloseste ca material de baza la prepararea sosurilor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise