Sos Beurre Blanc
Punem in craticioara sau o tigaie cu margini mai inalte otetul cu vinul si cu ceapa esalota tocata marunt de tot.
Lasam sa faca bule mici de fierbere si adaugam acolo si o frunza de dafine, piper alb si putina sare.
Amestecam bine cu un tel, apoi cand lichidul a scazut aproape de tot, si arata ca un sirop, se adauga smantana amestecand energic cu telul.
Apoi lasam la foc mai mic sa scada sosul, amestecand din cand in cand.
Acest sos nu trebuie parasit deloc, trebuie sa stam langa el mereu
Cand e scazut bine si s-a ingrosat bine de tot, reducem focul sau chiar oprim si incepem sa adugam din unt, cubulete mici tinute la rece anterior, la inceput 2-3 apoi iar cate 2 si de fiecare data amestecand energic cu telul pana ce se topeste tot si se incorporeaza bine de tot.Trebuie tratat cu mare atentie fiindca e sensibil ca o maioneza, se poate taia.
Cand am terminat de incorporat tot untul, mai putem adauga si alte ierburi aromate ce ne plac, marar uscat sau rozmarin, cimbru, busuioc.Apoi sosul se strecoara printr-o sita amestecand cu o spatula pana ce s-a scurs tot.Astfel pastreaza aromele dar ramane fin si fluid.
Pofta Buna
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii