Soricei din flori de salcam

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Soricei din flori de salcam

Ingrediente

  • 20 flori de salcam proaspete cu floarea cat mai bogata,
  • 2 oua, 3 linguri de faina, faina pentru tapetat florile, 3 linguri zahar, 1 pahar lapte, 1 lingura ulei, ulei pentru prajit, 1 zahar vanilat, sare

Mod de preparare

Se freaca ouale cu sarea si zaharul intr-un vas, se adauga uleiul, apoi, treptat, faina, amestecand continuu. Se subtiaza compozitia turnand, putin cate putin, laptele, pana cand devine ca o smantana lichida.

Florile de salcam se spala si se scurg foarte bine de apa. Se ia cate o floare de salcam, se trece pe ambele parti prin faina apoi prin aluatul preparat si se pune la prajit in uleiul incins (precum gogosile). Se prajeste pe ambele parti si se scoate pe un servetel pentru a se scurge bine de ulei. Se numesc soricei, deoarece prin prajire capata forma unui soarece.

Se presara cu zahar vanilat si se servesc calzi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise