Mai întâi puneti zaharul si apa într-o cratita, pe foc. Aduceti la fierbere, apoi micsorati focul si fierbeti în cIocote mici 3 minute. Adaugati perele taiate sferturi si fierbeti- le 5 minute, daca nu sunt foarte moi. Luati-le de pe foc, lasati-le s:i stea 5 minute, apoi adaugati zeama de lamâie (fara sâmburi) si coaja. Turnati amestecul în robotul de bucatarie si faceti-l piure, apoi treceti-l printr-o sita rara, punându-l în vasul în care-l veti servi. Adaugati grappa, arnestecati bine si gustati. Grappa nu trebuie sa ,se simta prea tare - trebuie sa aiba un gust subtil si sa se potriveasca bine cu perde. Insa taria si aroma difera în functie de marca, asa ca ajustati cantitatea dupa gust. Puneti vasul în congelator si amestecati sorbetul cu o furculita la fiecare jumatate de ora - veti observa cum capata o tenta mai palida. E gata cam în 2 ore. Sorbetul trebuie sa fie suficient de moale ca sa poata fi luat cu o cupa pentru înghetata. E delicios servit cu biscuiti fini si crocanti. Acest sorbet poate fi pastrat la congelator doua zile - mai târziu cristalizeaza.
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii