Somon la cuptor cu legume sote si sos din vin alb

Pentru inceput incalzim cuptorul la 200°C.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Somon la cuptor cu legume sote si sos din vin alb

Ingrediente

  • 1 file de somon circa 800 g
  • sare
  • piper
  • tarhon proaspat (sau uscat)
  • 3-4 frunze de salvie proaspata (sau uscata)
  • ulei de masline
  • Pentru legume:
  • 1 ceapa mica rosie taiata julienne
  • 400 g varza de Bruxelle
  • 1 ardei rosu, taiat betigase
  • 150 g ciuperci, taiate felii
  • cartofi de marime medie, taiati acordeon (cate un cartofi pentru fiecare persoana, in cazul meu 5 cartofi)
  • pentru condimentat: sare si piper
  • Pentru sosul din vin alb:
  • 120ml vin alb
  • 2,3 linguri pline zeama de lamaie
  • 240 ml smantana pentru gatit lichida
  • 1 lingurita de maizena (amidon de porumb)
  • 1 ingurita de tarhon proaspat (sau uscat)
  • sare
  • piper
  • ulei de masline

Mod de preparare

Pentru inceput incalzim cuptorul la 200°C.

Intr-o tava mare de aragaz unsa cu ulei de masline asezam cartofii curatati de coaja si taiati acordeon, condimentam cu sare dupa gust si-i dam la cuptorul preincalzit pentru 15 minute.

In acest timp punem varza de Bruxelle la fiert in apa cu sare si 1 lingurita de zahar pentru 15 minute, apoi o dam deoparte.

Acum pregatim somonul: Il curatam de solzi si spini, il condimentam cu sare, piper dupa gust si il asezam in tava incinsa, langa cartofi, presaram putin tarhon uscat si asezam frunzele de salvie deasupra.

Dam din nou la cuptor pentru inca 15 minute.

Intr-o tigaie wok, punem cateva linguri de ulei de masline si sotam legumele( ceapa, ardeiul si ciupercile), condimentam imediat cu sare si piper , iar daca este nevoie puteti pune si putina apa.

Cand sunt gata le dam deoparte.

In aceeasi tigaie sotam si varza de Bruxelle, dam deoparte.

Acum facem repede si sosul:

In tigaia in care am sotat legumele punem cateva picaturi de ulei de masline si adaugam vinul alb, zeama de lamaie si tarhonul. Lasam sa fiarba pana scade la jumatate .

Dizolvam amidonul in cateva linguri din sosul din tigaie si il turnam peste vinul alb, iar la final, turnam si smantana lichida, apoi condimentam cu sare si piper. Mai lasam 1 minut si stingem focul.

Legumele sotate le asezam langa somon si mai lasam 1 minut la cuptor!

Servim cu sos si un pahar de vin alb!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise