Pentru inceput incalzim cuptorul la 200°C.
Pentru inceput incalzim cuptorul la 200°C.
Intr-o tava mare de aragaz unsa cu ulei de masline asezam cartofii curatati de coaja si taiati acordeon, condimentam cu sare dupa gust si-i dam la cuptorul preincalzit pentru 15 minute.
In acest timp punem varza de Bruxelle la fiert in apa cu sare si 1 lingurita de zahar pentru 15 minute, apoi o dam deoparte.
Acum pregatim somonul: Il curatam de solzi si spini, il condimentam cu sare, piper dupa gust si il asezam in tava incinsa, langa cartofi, presaram putin tarhon uscat si asezam frunzele de salvie deasupra.
Dam din nou la cuptor pentru inca 15 minute.
Intr-o tigaie wok, punem cateva linguri de ulei de masline si sotam legumele( ceapa, ardeiul si ciupercile), condimentam imediat cu sare si piper , iar daca este nevoie puteti pune si putina apa.
Cand sunt gata le dam deoparte.
In aceeasi tigaie sotam si varza de Bruxelle, dam deoparte.
Acum facem repede si sosul:
In tigaia in care am sotat legumele punem cateva picaturi de ulei de masline si adaugam vinul alb, zeama de lamaie si tarhonul. Lasam sa fiarba pana scade la jumatate .
Dizolvam amidonul in cateva linguri din sosul din tigaie si il turnam peste vinul alb, iar la final, turnam si smantana lichida, apoi condimentam cu sare si piper. Mai lasam 1 minut si stingem focul.
Legumele sotate le asezam langa somon si mai lasam 1 minut la cuptor!
Servim cu sos si un pahar de vin alb!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii