Ingrediente
700 g somon file, 3 linguri ulei de masline, 3 linguri suc de lamaie, 1 crenguta rozmarin, sare, piper, , Pentru garnitura:, 600 g cartofi, 1 lingura unt, 1 catel de usturoi, 100 ml smantana pentru gatit (Dorna), 1 lingura de capere
Dificultate: Redusa | Timp: nespecificat
14 voturi
Mod de preparare
Il acoperim cu o folie de staniol si il dam la cuptorul preancalzit la 200°C pentru 10 minute. Dupa acest interval scoatem folia si il mai lasam pana se rumenste putin.Cat timp sta pestele in cuptor fierbem cartofii in coaja si pregatim un sos pentru acestia.
Calim intr-o lingura mare de unt un catel de usturoi taiat pe jumatate. Cand acesta devine auriu il scoatem si il aruncam. Punem peste untul topit smantana si caperele si dam in 2-3 clocote.
Cand pestele este gata il punem pe un platou. Aranjam cartofii curatati de coaja si taiati in felii rotunde, mai groase, langa peste, apoi turnam sosul peste acestia. Decoram platoul cu felii de lamaie si patrunjel verde.
Servim imediat.
Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul divainbucatarie.ro.