Somon cu fructe de padure

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Somon cu fructe de padure

Ingrediente

  • 1 kg de file de somon
  • 1 ceasca merisor/catina/coacaze sau afine
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare

1. Se spala pestele, se taie in file, se pun condimentele dupa gust si se aseaza fileurile dezosate intr-o tava (sau vas Jena).

2. Se lasa la cuptor pana incepe usor sa se rumeneasca. Nu-l lasati sa se rumeneasca, caci isi pierde savoarea.

3. Puneti in farfurii si serviti cu orez cu bob lung sau cartofi fierti. Ornati cu boabe de fructe de padure.

4. Dupa gust stoarceti lamaie peste peste sau unul din sosurile preparate dupa retetele de mai jos:

GRAVLAXSÅS (sos pentru somon):

Frecati 1 1/2 linguri de mustar dijon, 2 lingurite de otet de vin rosu, 1/2 lingurita sare, piper alb macinat, 1/2 lingurita zahar, 1 dl. marar taiat fin cu 150 ml ulei de porumb pana devine pasta.

ÄPPLESÅS (sos de mere):

100 g gem de mere (sau mar copt) frecat cu 50 ml lamaie si 1-2 lingurite curry.

Astfel obtineti un produs culinar cu gust nordic "de padure", din locurile de bastina ale somonului. In imagine am folosit catina.

Smaklig maltid!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise