Somon in crusta de masline

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Somon in crusta de masline

Ingrediente

  • 1-2 bucati de file de somon
  • 50-70 g de pasta de masline
  • 20 g miez de dovleac
  • 6-8 file de anchoa
  • 100 g de morcovi
  • 100 g de cartofi
  • 100 g de spanac
  • 50 g de ardei rosu
  • 1 crevete (12)
  • zahar
  • unt
  • ulei,
  • sare,
  • piper,
  • nucsoara
  • 1 catel de usturoi
  • wasabi
  • acetto balsamico
  • susan negru
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Se iau fileurile de somon, se depieleaza, se ung cu zeama de lamaie si se pipereaza.

Intr-o tigaie se pune 1 cub de unt si se adauga ulei de masline, dupa ce untul s-a topit se vor adauga bucatile de peste si se vor lasa la foc 5-7 minute doar pe o parte dupa care se vor scoate si se vor lasa in asteptare.

Separat, se vor pune la foc legumele(cartofii, morcovii, spanacul; se pot adauga mai multe legume dar vom folosi cat ne este noua necesar) legumele se vor fierbe in diferite recipiente.

Intr-o tigaie fara ulei, care a fost in prealabil pusa pe foc, vom adauga miezul de dovleac si se lasa un pic sa se prajeasca, la fel vom proceda si cu susanul negru, fiecare se prajeste separat.

Luam fileul de somon si vom adauga pasta de masline, deasupra punem miezul de dovleac si peste acestea adaugam fileurile de anchoa. Fileurile de somon nu le-am sarat deoarece atat pasta de masline cat si fileurile de anchoa sunt sarate. Dupa care se va da la cuptor la 180 de grade, timp de 15 minute.

Separat, dupa ce s-au fiert legumele, trecem la pregatirea piure-urilor, dupa cum urmeaza: cartofii se paseaza bine, se sareaza, se incorporeaza unt si un praf de nucsoara. Pentru a fi mai fin se poate trece printr-o sita sau se poate blenda.

La piureul de morcov, dupa ce morcovii au fost pasati, se adauga unt, putina sare si o lingurita de zahar si adaugam susan negru care a fost prajit in prealabil.

Piureul de spanac - daca spanacul este congelat - se va pune in putina apa pentru a se dezgheta, dupa care se lasa la fiert. Cand este gata se va lua de pe foc, se va scurge de apa si se va toca foarte fin, dupa care vom pune o tigaie pe foc in care adaugam un cubulet de unt si putin ulei de masline. Cand untul este aproape topit se adauga catelul de usturoi pisat foarte fin si spanacul, se condimenteaza si se va sota in unt, dupa care se ia de pe foc

Piureul de ardei rosu: ardeiul se va coace, se curata si se va blenda in robot trebuie sa rezulte o compozitie cat mai omogena nu lichida.

Toate piureurile vor avea o compozitie cremoasa dar mai ferma. Dupa ce vom scoate pestele de la cuptor, decoram cu piure de morcov si adaugam un sticks de cartof.

Trecem la aranjarea piureurilor, vom lua o forma de metal rotunda dupa care vom alterna un starat de piure de cartofi, un strat de piure de morcovi, un start de spanac si un strat de piure de ardei rosu. Deasupra se adauga crevetele care a fost si el tras in unt la tigaie.

Se va decora cu picaturi de wasabi, cu picaturi de ardei rosu cu acetto balsamico si susan negru.

Pofta Buna

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise