Ingrediente
1kg file de somon (pentru 4 persoane), sare mare, 200 g bacon feliat, 1/2 lamaie, 8 cartofi, Pentru sos:, 2 linguri faina sau amidon +o cescuta lapte, 350-400 ml lapte, 100 g smantana, o lingura ulei de masline, 50 g branza de vaci sau cascaval ras, 50 ml conjac sau wisky, sare, piper,, oregano,condimente pentu peste(sau orice preferati)
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
28 voturi
Mod de preparare
Dupa preferinta, se poate presara cu boabe de piper marinate
sosul:
Punem laptele la fiert.
Intre timp dizolvam faina sau amidonul in lapte. Adaugam maiaua obtinuta in laptele care clocoteste. Se ia de pe flacara si se amesteca, continuu pana se ingroasa compozitia si devine ca o smantana deasa. Se adauga smantana, uleiul, branza si conjacul. Amestecam pe flacara pana se obtine un sos subtire. Condimentam dupa gust.
Feliile de peste se servesc alaturi de cartofi natur cu sosul fierbinte.
Lucullus (Bucatar sef) , 23 aprilie 2012
Sincer mi se pare aiurea sa strici gustul carnii de somon cu bacon!
mac myra (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009
Chiar ca este delicios.Felicitari.
Vekas (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009
Ador somonul.Am revenit de curand din Spania,unde , in statiunea Malgrat de Mar,la restaurantul hotelului "Luna Club", in fiecare seara serveam , printre altele , somon la gratar.Un adevarat festin!!!
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009
Mai trec pe aici mai iau o gura de somon cu bacon,mmm ce bunatate.Eu nu fac pe sclifosita ca nu ar merge bine somonul cu baconul,dar probabil ca unii mananca numai somon in vis si nici macar in realitate.
maria mihalache (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009
Imi place si somonul si baconul, iar combinatia cred ca este o grozavie.............cui nu ii place sa nu testeze.
vera (Chef de cuisine) , 31 august 2009
Este super reteta ta felicitari,si eu combin pestele cu bacon,au un gust deosebit,o sa fac aceasta reteta cely si voi revenii cu comentarii!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 august 2009
Este grozava reteta draga Cely.Eu prepar cu bacon fileul de rechin,dar nu la cuptor ci la gratar sau in frigarui alaturi de ciuperci proaspete imbracate tot in bacon..
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 04 august 2009
Arata super-bine si cred ca este un deliciu,felicitari.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 august 2009
Multumesc pentru aprecieri. Asa este, fiecare face numai ce crede ca i-ar place. Este o varianta pentru prepararea somonului.Noua ne place foarte mult.
liliana cerbu (Maestru bucatar) , 01 august 2009
Buuuuna! Am s-o incerc si eu. Cunosc si eu o reteta din bucataria italiana care contine cele doua ingrediente: somon si bacon feliat subtire: bucata de somon se infasoara pe circumferinta in bacon, se leaga si se prajeste la tigaie sau la gratar. Se serveste pe pat de salata trasa la tigaie cu putina ceapa si stropita cu lamaie. Super bun.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 31 iulie 2009
Mirey, iti multumesc pentru apreciere. Panseluta, ai dreptate. Imi cer scuze ca am postat reteta pe care o prefer.Promit sa revin cu retete traditionale
mirey (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009
Mie imi place foarte mult. Sunt fel si fel de retete si fel si fel de gusturi. Nu e obligat nimeni sa faca o reteta care nu-i place. Felicitari, Cely!
panseluta (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009
Nu mi se pare ceva la locului lui sa mananci peste ca somonul si sa-l amesteci cu porc, asta ii elimina toate proprietatile sanatoase. Pestele amestecat cu porcul provine, cred, dintr- o zona chinezeasca anumita. Popoarele mediteraneene nu ar face asa o combinatie. Asta poti sa mananci ocazional dar nu sa faci o practica din asta. Eu cred ca trebuie sa promovam cele mai sanatoase retete in aceste site-uri culinare, de asemenea cred, mai ales la retetele zise exotice, si nu numai, ca trebuie sa facem cunoscuta provenienta retetei.