-somonul se taie bucati potrivite,se usuca intr-un prosop se da prin faina de griu si se prajeste in unt cca 4-5 minute pe fiecare parte, in functie de intensitatea flacarii,pina se rumeneste usor, se scoate din tigaie,se pune pe un servet absorbant;
-ceapa rosie se curata, spala, se taie cubulete si se caleste usor in ulei de masline, dupa care se adauga vinul,lasindu-se sa scada;
-dupa ce cantitatea de lichid a mai scazut se adauga zeama de la lamaie,o lingurita de unt si arpagicul taiat;
-preparatul se mai lasa cca 3-4 minute dupa care se adauga smantana, se amesteca incontinuu,tinandu-se pe foc cca 2 minute ,cit sa dea un clocot, dar in asa fel incit smantana sa nu se taie.
-acest sos se toarna peste somon si se poate orna cu putin arpagic proaspat taiat marunt.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii