Somonul spalat, uscat, condimentat cu sare si piper, se pune intr-un bol.
Somonul spalat, uscat, condimentat cu sare si piper, se pune intr-un bol; se adauga putin ulei de masline si 3-4 linguri zeama de lamaie, se maseaza bucatile de peste, se acopera si se lasa la frigider.
Conopida desfacuta buchetele, se spala cu apa rece, apoi fiecare se pune la fiert in vase diferite in apa cu sare.
In vasul cu conopida galbena, se adauga morcovul pentru culoare mai pronuntata, apoi se lasa la fiert 15-20 min.
Dupa ce se scurg, se pun in robot pe rand fiecare culoare, se adauga pentru fiecare piure cate 2 linguri smantana, 20 g unt, 2 catei de usturoi, 2 linguri parmezan ras, sare, piper, un praf de nucsoara, se proceseaza pana rezulta piureul, apoi se rastoarna in farfurii si se lasa deoparte.
La conopida mov se procedeaza la fel, iar la cea galbena se mixeaza cu morcovul impreuna.
Se pune pestele pe gratar, se lasa sa se rumeneasca pe ambele parti cate 1-2 min; in acest timp se pune pe platou inelul de inox, in interior in mod egal cate 2-3 linguri de piure, la final se scoate cu atentie inelul si alaturi se pune somonul si felii de lamaie.
Pofta buna!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii