Pastele se pun la fiert in apa clocotita cu sare,conform instructiunilor de pe pachet,dupa care se scurg,se trec sub jet de apa rece si se freaca cu ulei de masline.
Bucatile de peste se trec sub jet de apa, se scurg bine si se sterg cu un servet absorbant.
Se prepara un sos din smantana, sare, piper, coaja de lamaie, zeama de lamaie, care se pune la fiert 3-4 minute, la foc mic, amestecand tot timpul, pentru a nu se taia smantana.
Pestele se marineaza pentru 5 minute, stropindu-l cu zeama de lamaie, sare, piper, dupa care se pune la prajit in tigaie, in unt amestecat cu ulei de masline (in cantitati mici atat uleiul cat si untul), lasandu-l cca. 3-4 minute pe fiecare parte.
Pastele se pot praji putin in unt, se pun pe un platou, se asezoneaza, se pune sosul peste ele, bucatile de peste deasupra, se presara verdeata si coaja de lamaie rasa.
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii