Somn marinat in sos mediteranean

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Somn marinat in sos mediteranean

Ingrediente

  • 4 fileuri de somn
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita ulei de masline
  • un praf sare
  • 2-3 boabe piper negru zdrobite
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 linguri vin alb sec
  • 1 lingurita marar uscat
  • 2 linguri cu capere

Mod de preparare

Spalam fileurile de peste si le lasam la scurs.

Intre timp ne ocupam de sos................intr-un vas amestecam uleiul de masline ,cateii de usturoi feliati subtire,sarea,piperul,coaja si zeama de lamaie,vinul,mararul si caperele.Amestecam bine pentru o buna omogenizare.

In acest sos marinam bucatile de peste.Acoperim vasul cu o folie si dam la frigider pentru circa 2 ore.

Scoatem bucatile de peste din marinata si le tamponam bine cu o hartie de prosop.

Incingem bine o tigaie de teflon si frigem bucatile de peste.

Asezam bucatile de peste in tigaie mai intai pe partea cu pielea si cand sunt bine facute le intoarcem si pe cealalta parte.

Dupa ce am fript pestele in aceiasi tigaie frigem si niste legume pe care le servim drept garnitura(ardei gras,ceapa,rosie etc).

Servim pestele cald alaturi de garnitura si il stropim cu sosul in care a fost marinat,avand grija ca inainte de servire sa-l incalzim putin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise