SOMN LA GRATAR

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • cca 600 g file de somn
  • ulei de masline
  • zeama de lamaie
  • sare
  • unt topit
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Fileul de somn se spala,se portioneaza,se sareaza dupa gust si se lasa sa stea cca 20-30 min.Apoi,se sterge cu un servetel de hartie si se unge cu ulei de masline pe ambele parti.Se aseaza pe gratarul foarte bine incins,altfel riscam ca pestele sa se lipeasca de gratar,iar la intoarcere sa se rupa.

Fileurile de somn se vor intoarce numai dupa ce s-a fript bine pe o parte,adica s-a format o crusta frumos rumenita.

Se serveste stropit cu unt topit,zeama de lamaie din abundenta,garnitura de cartofi fierti natur si patrunjel verde.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise