Somloi galuska

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blaturi:
  • 200 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 6 oua
  • 30 gr cacao
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • Pentru crema de nuci:
  • 100 gr miez de nuca
  • 50 gr unt
  • 100 ml lapte
  • 50 gr zahar
  • 30 gr amidon
  • Pentru crema de cacao:
  • 100 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 50 gr faina
  • 30 gr cacao
  • 50 gr zahar
  • 1 ou
  • 1 sticluta esenta rom
  • Pentru topping:
  • 200 gr frisca
  • 30 gr cacao
  • 100 gr zahar

Mod de preparare

Galbesnusurile se bat cu zahar, se adauga faina si spuma tare de albus, apoi compozitia se imaprte in 2, intr-una se adauga 30 gr cacao, iar in cealalta, vanilia. Se intind pe 2 tavi tapetate si se coc.

Nucile se macina, se amesteca cu unt, zahar si amidon si se fierb pe falacara mica pana se ingroasa, apoi se lasa la racit.

Laptele se amesteca cu ouale batute, unt, faina, zahar si cacao, se infirebanta pe foc mic pana se ingraosa, apoi se lasa la racit.

Baltul de vanlie se rupe in bucati si se amesteca cu crema de nuci. Blatul de cacao se rupe in bucati si se amesteca cu crema de cacao.

In vase adanci se pun cele doua amestecuri de blat si crema, se toarna pe deasupra un sos format dij zahar, cacao si putina apa, apoi se orneaza cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise