Somloi galuska

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Somloi galuska

Ingrediente

  • Pentru 2 blaturi;
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt
  • Pentru sirop
  • 200 g zahar
  • 250 ml apa
  • 10 ml esenta rom
  • Pentru umplut:
  • 1 plic crema vanilie
  • 1 plic crema ciocolata(caramel)
  • 500 ml lapte
  • 6 linguri zahar
  • 100 g stafide
  • 100 g nuca prajita si tocata
  • Pentru topping:
  • 100 g unt(margarina)
  • 100 g zahar
  • 1-2 linguri cacao
  • frisca
  • gem( optional)

Mod de preparare

Se fac doua blaturi simple intr-o tava mica, asupra carora nu am sa mai insist ca toata lumea stie cum se fac. .Unul din 3 oua, 3 linguri zahar si 3 linguri faina amestecate cu 1/2 praf de copt si unul din 3 oua, 3 linguri zahar , 1 lingura cacao si 2 linguri faina amestecate cu 1/2 praf de copt.In fiecare blat adaugam cate un praf de sare cand se bat albusurile.

Dupa ce am introdus pe rand tavile in cuptorul dinainte incalzit la 160 grade , preparam cremele conform instructiunulor de pe plic.

Stafidele le inmuiem in putina apa cu esenta de rom.

Blaturile fiind subtiri se coc in 15-20 minute, le lasam sa se raceasca apoi le taiem in doua.

Pregatim siropul punand apa la fiert cu zaharul pina cand acesta se topeste. Adaugam apoi esenta de rom si lasam sa se raceasca.

Pe o farfurie intinsa punem primul blat simplu pe care il insiropam si adaugam peste crema de ciocolata, 1/2 din stafidele scurse de sirop si 1/2 din nucile prajite..Deasupra punem ce-a de-a doua parte a blatului pe care o insiropam.

Separat procedam la fel cu blatul de cacao si cu crema de vanilie.

Preparam topingul, punand bucatile de unt la topit, adaugam zaharul si cacaoa, lasam sa dea 1-2 clocote apoi lasam sa se raceasca putin.

Peste primul blat cu crema adaugam gem de caise ( maciese)asezam apoi al doilea blat cu crema si turnam topingul de cacao deasupra.

Dam la rece prajitura pentru cel putin 4 ore. Ideal ar fi sa se lase la rece pina a doua zi cand va fi taiata.

.A doua zi se taie in ce forma doriti. Eu am decupat-o cu ajutorul unui pahar.

Se orneaza cu frisca si se poate servi.

Prajitura este foarte ....siropoasa si trebuie sa aveti grija cum umbati cu ea.

Cu siguranta ca papilele voastre gustative vor fi incantate de savoarea acestei prajituri delicioase.

Pofta mare !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise