Deocamdata pregatim cascavalul cu rozmarinul, tocam rozmarinul si intr-o farfurie punem: ¾ din cascaval, rozmarinul, piper negru, cimbru, maioran si sare toate astea amestecam bine.
Apoi curatim usturoiul sil taiem in 2 ori in 4 parti, cu cutitul facem gauri in carne si in gauri introducem usturoiul, usturoiul il puneti dupa gust cit doriti.
Acuma luam amesticatura de cascaval si o introducem sub pielea gainusei ne staruim sa punem cit mai mult dar sa lasati putin pentru a le unge. Cascavalul ramas le ungem pe o parte si pe alta dar cu mare atentie sa nu sa se imprastie cascavalul cascavalul care lam pus sub piele!!!!!
Luam o tigaie si o punem cu ulei de masline la foc si tot in acelasi timp incingem si cuptorul la 180 grade. Cind tigaia va fi ferbinte asezam soldurile de gaina in tigaie dar cu pielita in jos!!! Saram si piparam dupa gust, le prajim la foc mare timp de 2-3min. apoi le intoarcem si iar saram si piperam dupa gust si tot asa lasam sa se prajeasca timp de 2-3min. Apoi le punem intr-un list si le dam in cuptor timp de 30min.
Timp cit se coc la cuptor pregatim sousul de lamiie: in tigaia care am prajit soldurile de gaina adaugam restul cascavalului ramas si scurgem in el socul de la lamiie si punem la foc mic amestecind continiu pina se va forma intr-un sous.
Scoatem soldurile de gaina din cuptor asezam in farfurie si punem sosul linga ea, se poate pune sosul pe gaina ori linga cum doriti……………
Pofta buna!!!!!!!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii