Socată reţeta bunicii cu drojdie
Socată reţeta bunicii cu drojdie
Florile de soc le trecem pe sub un jet de apa rece.
Intr-o oala punem apa la fiert. Cand incepe sa dea in clocot, dam focul potrivit, punem florile si lasam sa fiarba 3-4 minute.
Tragem oala de pe foc, lasam sa se racoreasca vreo 40 de minute.
Dupa acest timp o strecuram, aruncam florile.
Punem zaharul, amestecam pana se topeste.
Spalam lamaile, una o taiem feliute peste socata, iar cealalta o stoarcem si punem doar zeama.
Luam cateva linguri din socata, adaugam drojdia si amestecm pana se dizolva, apoi o turnam in oala.
Amestecam totul cu o lingura de lemn, o lasam asa pana se raceste complet.
Rece, o strecuram si o punem in sticle. Inchidem ermetic sticlele.
Le tinem in bucatarie, iar dupa vreo 2-3 zile o dam la rece si se consuma simpla, cu gheata, felii de lamaie si cum va mai place.
Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasaIncearca reteta simpla de tocinei de cartofi, usor de preparat, crocanti si deliciosi. Cu doar cateva ingrediente economice...
Reteta simpla de tocinei de cartofi. Usor de preparat, deliciosi si economiciRasfata-ti familia cu o portie de peste cu roșii și usturoi la cuptor. Pregateste simplu si rapid pentru cei dragi o masa...
Reteta simpla si gustoasa de peste cu rosii si usturoi la cuptor: preparat sanatos si plin de savoareRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii