Reteta de socata pe care o prepar eu an de an, este una dintre cele mai simple, delicioase, fara drojdie. Din flori de soc, zahar, lamai si apa, obtinem o socata foarte parfumata, usor acidulata, absolut delicioasa. Nu avem nevoie de drojdie, orez, paine sau alte adaosuri pentru a obtine cea mai buna bautura din flori de soc.
Am pregatit un borcan de 5 l, spalat si uscat, am spalat florile de soc in 3 ape, am feliat o lamaie, iar celorlalte doua le-am stors zeama.
Am pus in borcan zaharul, florile de soc, zeama de la 2 lamai si inca una feliata. Am turnat 4,3 l apa plata si am amestecat pana s-a dizolvat zaharul.
*Daca va place socata acidulata, puteti pune in borcan si o lingurita de boabe de orez, va ajuta la fermentare si socata nu va avea acel gust neplacut de drojdie.
Am pus capacul fara sa-l infiletez si am izolat robinetul borcanului cu o folie, apoi l-am asezat pe un pervaz, la soare.
Am amestecat timp de 3 zile dimineata si seara. Fiind zile calduroase si insorite, socata mea a fost gata.
Am strecurat-o, am pus-o la sticle si bagat-o apoi la frigider. Am savurat cu gheata cea mai buna socata, aromata si racoritoare.
Va recomand sa mai incercati si reteta de suc de castravete, tonic de vara si limonada de mango. Pofta buna!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii