Ingrediente
Pentru șnițele:, 1 piept de curcan,, 2 ouă,, 200 g pesmet de casă,, 200 g făină,, 500 ml ulei,, Sare, după gust,, , Pentru garnitură:, 200 g mazăre congelată,, 100 g orez cu bob mare,, 1 lingură ulei,, 50 g unt,, 100 ml vin alb,, 200 ml apă,, 1 ceapă albă mică,, Un praf de sare
Dificultate: Medie | Timp: 1h 10 min
0 voturi
Mod de preparare
Pentru șnițele:
Porționezi pieptul de curcan, apoi bați feliile cu ciocănelul de şniţele pentru a le frăgezi.
Treci feliile prin ouăle bătute bine în care ai pus puțină sare, apoi prin făina amestecată cu pesmetul pe o tavă (mie îmi place să amestec făina cu pesmetul). Prăjești şniţelele în uleiul bine încins până se rumenesc.
Pentru garnitură:
Între timp, pregăteşti garnitura: într-o crăticioară cu puțin ulei înfierbântat, călești orezul nu mult, maxim un minut, apoi stingi cu vinul, lași să fiarbă cam 2 minute, apoi adaugi mazărea. Acoperi cu apă, adaugi sare după gust și o ceapă albă curățată, spălată și tăiată grosier.
Fierbi până se pătrund, amestecând din când în când. Când orezul și mazărea sunt pătrunse, iar apa a scăzut, scoți ceapa, adaugi untul și amesteci bine. Mai lași câteva minute, apoi iei focul.
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/12/snitele-de-curcan-cu-amestec-de-legume.html