Snitele de curcan cu amestec de legume

Pentru zile de sarbatoare sau de week-end, cu garnituri simple sau complicate, snitelele ma incanta de fiecare data.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Snitele de curcan cu amestec de legume

Ingrediente

  • Pentru șnițele:
  • 1 piept de curcan,
  • 2 ouă,
  • 200 g pesmet de casă,
  • 200 g făină,
  • 500 ml ulei,
  • Sare, după gust,
  • Pentru garnitură:
  • 200 g mazăre congelată,
  • 100 g orez cu bob mare,
  • 1 lingură ulei,
  • 50 g unt,
  • 100 ml vin alb,
  • 200 ml apă,
  • 1 ceapă albă mică,
  • Un praf de sare

Mod de preparare

Pentru zile de sărbătoare sau de week-end, cu garnituri simple sau complicate, șnițelele mă încântă de fiecare dată. Până acum le făceam din porc, însă de Crăciun, am încercat și din piept de curcan, au fost la fel de sățioase și de gustoase. Iar dacă mai rămân șnițele, merg la un mic dejun, a doua zi, reci, tăiate fâșii, alături de ouă fierte și ce mai poftiți sau aveți la îndemână.

Pentru șnițele:

Porționezi pieptul de curcan, apoi bați feliile cu ciocănelul de şniţele pentru a le frăgezi.

Treci feliile prin ouăle bătute bine în care ai pus puțină sare, apoi prin făina amestecată cu pesmetul pe o tavă (mie îmi place să amestec făina cu pesmetul). Prăjești şniţelele în uleiul bine încins până se rumenesc.

Pentru garnitură:

Între timp, pregăteşti garnitura: într-o crăticioară cu puțin ulei înfierbântat, călești orezul nu mult, maxim un minut, apoi stingi cu vinul, lași să fiarbă cam 2 minute, apoi adaugi mazărea. Acoperi cu apă, adaugi sare după gust și o ceapă albă curățată, spălată și tăiată grosier.

Fierbi până se pătrund, amestecând din când în când. Când orezul și mazărea sunt pătrunse, iar apa a scăzut, scoți ceapa, adaugi untul și amesteci bine. Mai lași câteva minute, apoi iei focul.

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/12/snitele-de-curcan-cu-amestec-de-legume.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise