Snickers de casa

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
medie
Snickers de casa

Ingrediente

  • - 300 g de ciocolată cu lapte
  • - un borcan cu unt de arahide (din care veţi consuma cam 150 g)
  • - 150 g marshmallows
  • - 3 linguri de miere
  • - 200 g de zahăr
  • - 60 g unt
  • - 300 g de ciocolată amăruie
  • - 200 g de arahide
  • - 60 ml lapte
  • - 40 ml de frişcă lichidă
  • -300 g de caramele cu lapte

Mod de preparare

Primul strat:

Eu am folosit o tavă de 30×25 cm pe care am uns-o bine de tot cu unt.

Apoi, într-o crăticioară, am topit 300 g de ciocolată cu lapte împreună cu 80-90 g de unt de arahide. La foc mic! Am amestecat încontinuu până am obţinut o cremă omogenă.

Am turnat crema de ciocolată în tavă, am nivelat-o cu o spatulă şi am lăsat-o 30 de minute la frigider.

Al doilea strat:

Într-o altă crăticioară, am pus la topit 6o g de unt peste care am adăugat 60 ml de lapte şi 200 g de zahăr. După ce untul s-a topit, am amestecat de câteva ori şi am lăsat să dea în 2-3 clocote.

Într-un vas de yena (puteţi folosi şi-un bol metalic), am topit la bain-marie 150 g de marshmallows peste care am adăugat 3 linguri de miere. Am amestecat constant până am obţinut crema. Iese super lipicioasă, să nu vă speriaţi.

Am adăugat crema de marshmallows peste amestecul obţinut din unt, lapte şi zahăr. La final, am pus în cremă cele 200 g de arahide şi am amestecat din nou pentru a le încorpora. Am turnat totul în tavă şi am lăsat încă 30 de minute la frigider.

Ce-a fost mai greu a trecut.

Al treilea strat:

Eu am folosit nişte caramele cu lapte de care nu am fost prea încântată, voi sper să găsiţi unele ceva mai bune (de preferat să conţină ceva mai mult carameeeel!!). Aşa.

Am topit cele 300 g de caramele cu lapte împreună cu 40 ml de frişcă lichidă. Din nou, la foc mic. Am turnatcaramelul obţinut în tavă şi ca să vezi minune, am lăsat totul încă 30 de minute la frigider.

Al patrulea strat (şi ultimul):

Practic, am repetat primul strat, doar că am înlocuit ciocolata cu lapte cu una amăruie. Deci, într-o crăticioară, am aruncat cele 300 de grame de ciocolată amăruie şi încă 70-80 g de unt de arahide şi le-am topit împreună până am obţinut o cremă omogenă. Am turnat compoziţia în tavă.

De data asta, am lăsat tava în frigider cam 2-3 ore. După ce a trecut timpul, am tăiat liniştită din Snickersul de casă.

Pofta buna! :)

http://saltnsasha.wordpress.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise