Florile de lavanda cu tot cu tija, le punem intr-o sita si le trecem sub cateva jeturi de apa rece, pentru a indeparta praful si le punem intr-o oala incapatoare. Adaugam apa plata si punem oala pe flacara la fiert. Cand incepe sa dea in clocot, micsoram flacara si lasam sa fiarba 15-20' dupa care luam oala de-oparte si lasam lavanda la infuzat pana a doua zi.
Strecuram si aruncam rezidurile de lavanda, punem dinnou oala cu apa "parfumata" :-D, pe flacara, adaugam zaharul si amestecam usor pana se topeste. Lasam sa fiarba si adunam din cand in cand spuma ce se formeaza deasupra. Adaugam zeama de la cele doua lamai si lasam sa fiarba pana siropul se leaga, nu dureaza mult :lol:, cam 30' de fiert este suficient.
Inainte de ultimele minute de fierbere, eu am adaugat putin colorant alimentar mov :-D, mi-am dorit sa am siropul de lavanda cu miros, aroma si culoare la un loc :-P. Desigur colorantul este optional si va asigur ca siropul este la fel de delicios si aromat si daca-l lasati ne-colorat ;-)
Turnam siropul in sticle dinainte sterilizate, infiletam capacele si le lasam sa se raceasca. Nu este nevoie nici de conservant nici de aspirina sau altceva, siropul se pastreaza foarte bine chiar si 2 ani :-D .
Sticlele racite le toaletam , le etichetam si le depozitam in camara.
Pofta buna !
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii