Sirop de porumbele (poroambe)

Porumbele se curata de codite, apoi se spala in mai multe ape reci.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Sirop de porumbele (poroambe)

Ingrediente

  • 1 kg de fructe coapte de porumbele (culese in octombrie, dupa prima bruma)
  • 1 kg de zahar

Mod de preparare

Porumbele se curata de codite, apoi se spala in mai multe ape reci. Se pun in oala si se acopera cu apa rece cat sa treaca cu 2 cm peste fructe si se pun la fiert cca. 30 minute, pana ce le crapa pielita.

Se strecoara de zeama, apoi se paseaza bine cu o lingura pana ce scapam de samburi si pielita. Sucul rezultat il mai strecuram inca o data printr-o sita mai deasa, mai adaugam apa cat sa obtinem cam 1 l de lichid, adaugam zaharul si punem la fiert. Cand le presam, sucul are un aspect tulbure,dar atunci cand adaugam zaharul, se limpezeste si capata o culoare superba, rubinie.

Fierbem siropul cu zahar inca 30 minute, la foc domol, spumand cand si cand cu o spumiera. Siropul este delicios, gustos, un pic acrisor si plin de vitamina C. Se depoziteaza in sticle cu capac etans si se pastreaza la rece, mai multe luni.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Madlene cu suc de clementine

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise