Ciresele amare se spala, se separa de codite, se zdrobesc bine cu mainile, se adauga apa amestecand totul apoi se pune compozitia rezultata in frigider pentru circa 12 ore .
A doua zi strecuram siropul printr-un tifon si stoarcem bine sucul ramas in cirese.
Punem sucul rezultat la fiert impreuna cu zaharul, lasam sa fiarba circa 30 minute apoi adaugam zeama de lamaie si oprim focul. Turnam siropul rezultat in sticle caldute ( cu capace etans ), sterilizate anterior in cuptor apoi le punem cu capul in jos intre paturi , lasandu-le acolo pana la racirea completa .
Daca doriti ca siropul sa fie mai gros, il puteti fierbe timp mai indelungat insa se pierd mai multe substante benefice .
Acest sirop este un bun antioxidant natural cu un puternic efect anticancerigen .
Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazieSalata de cartofi cu oua – o reteta simpla, gustoasa si rapida, perfecta pentru orice masa. Preparata din ingrediente...
Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparatO reteta simpla, rapida si sanatoasa de salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Perfecta ca garnitura alaturi de peste, carne,...
Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii