Mugurii de brad tineri,se spala, se lasa la zvantat pe prosop si se asaza in borcane alternativ cu zahar sau miere de albine pana la umplerea borcanului. Verificam a doau zi, posibil sa fie nevoie a adaugam muguri de brad. Cu siguranta va trebui sa mai adaugam zahar a doua sau a treia zi, caci se va topi. Mugurii de brad trebuie sa fie mereu acoperiti pana se ridica siropul. Se lasa la cald o luna, dupa care se strecoara, se storc bine mufgurii. iropul se asaza in sticle si se pastreaza la rece. E foarte sanatos dar si gustos. Se foloseste ca tratament sau preventiv pentru raceli si tuse, sau cu apa minerala ca racoritoare.
Cine doreste, poate sa fiarba mugurii ramasi cu o cantitate de apacare sa acopere mugurii. Dupa o ora, se strecoara, se masoara apa si se mai fierbe odata cu zahar. La il apa se adauga 3/4kg zahar. Se fierbe pana se obtine un sirop consistent, care se serveste cu apa minerala sau apa plata.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii