Boabele de coriandru si ardeiul iute uscat le sfaramam fin de tot , intr-un mojar.
Vom lua din praful obtinut atat cat va fi nevoie pentru marinada.
Sofranul il inmuiem in laptele caldut, amestecam din cand in cand pina se face laptele auriu-portocaliu.
Pipptul de pui il taiem fasii( inlaturam pielita de pe el).
Adaugam iaurtul( 150 ml), ceapa rasa fin, zeama de lamaie( sumac), sare ,piper si coriandru cu ardei uite , dupa gust.
Amestecam sa se omogenizeze si adaugam fasiile de piept de pui, amestecam iar sa se patrunda bine carnea in marinada.
Acoperim carnea si o lasam pina a doua zi la frigider sa se marineze bine.
Daca nu aveti timpul necesar, lasati-o la rece macar 2 ore.
Preparam sosul amestecand toate ingredientele, apoi il punem pe foc pina da primul clocot, nu mai mult ca se taie sosul.
Lasam sa se raceasca si inainte de servit adaugam boiaua afumata si uleiul de masline.
Dupa ce pieptul de pui s-a marinat, il scoatem de la rece si intr-o tigaie incingem putin ulei in care vom rumeni carne , fara prea mult iaurt pe ea.
O lasam sa se rumeneasca bine pe toate partile.
Preparam lipiile amestecand apa calduta cu drojdia si zaharul.
Lasam 15 minute sa creasca.
Adaugam apoi 120 ml iaurt grecesc , faina si o lingurita de sare.
Se framanta( eu am framantat cu robotul 20 secunde la treapta 1 si 5 minute la treapta 3).
Rasturnam aluatul pe o suprafata cu faina si facem 8 bile .
Le lasam la dospit cam 30 de minute, apoi se intind cu sucitorul in forma de cerc, groase de 2 mm.
Incingem o tigaie , o ingem cu o picatura de ulei si prajim lipiile cate 2 minute pe fiecare parte, la foc mediu.
Trecem la asamblarea shawarmei astfel : rosiile, castravetii, avocado , ceapa si salata le taiem fasii subtiri.
Pieptul de pui prajit il feliem si aducem la indemana si celelalte ingrediente necesare.
Lipiile pe punem pe o farfurie, ungem cu o lingura buna cu sos o lipie presaram fasii de salata verde, peste sos.
Deasupra ei asezam felii de carne si felii de ceapa( veche sau verde)
Asezam fasiile de castravete, rosie si avocado, peste bucatile de piept de pui .
Presaram patrunjel verde si apoi rulam cat mai strans lipia.
Daca nu ve se pare destul de calda , puteti sa o mai incalziti cateva secunde la cuptorul cu microunde.
Decat sa mancam o shawarma fara condimente, cu ingrediente vechi, nu prea proaspete, poate facute cu o zi inainte, mai bine o facem acasa ca este grozav de buna, nu ?
Pofta mare sa aveti !
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2016/05/shawarma-libaneza-de-pui.html
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii