Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm.
Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2 lingurita de paprica dulce, 1/2 lingurita de ardei iute cayene, putin curcuma, putin cardomon,sare si foarte putin piper negru.
Se lasa carnea asa condimentata in frigider ptr cateva ore sau o noapte, de aceea este bine de pregatit o zi inainte.
Salata- se taie legumele foarte marunt cubulete, se amesteca bine si se pun intr-o strecuratoare pana servim ca lichidurile sa nu ude foile.
Sosul de tahini- intr-un bol punem cantitati egale de pasta de tahini si apa rece si frecam bine, adaugam cateii de usturoi pisati foarte marunt si sucul de lamaie, saram si piperam la gust si daca sosul este prea dens,mai adaugam putina apa si amestecam pana ajungem la densitate de smantana rara.
Cand salata este pregatita si tortiile calde-invelite in prosop ca sa nu se raceasca, incalzim o tigaie de wok cu 2 linguri ulei de masline si prajim carnea in randuri, adaugand si solzi de ceapa care dau un gust bun carnii.
Pastram carnea in wok acoperit cu un capac sau in alt vas acoperit care mentine putin caldura si servim totul la masa-fiecare isi pregateste dupa dorinta tortilla.
Eu intai ung cu pasta de naut dupa care pun intr-o parte 2 linguri rase de piept de carne de pui si deasupra salata si rotim intr-un sul, care este inchis in partea de jos ca umplutura sa nu cada si punem dupa dorinta din sosul de tahini.
Este o mancare foarte gustoasa preferata copiilor si usor de facut.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii