Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Shakshuka

Ingrediente

  • 1 ceapa:
  • 1 ardei gras:
  • 1 conserva rosii
  • cateva rosii cherry diverse culori
  • 5 felii bacon
  • Condimente:
  • sare
  • piper
  • fulgi chilli
  • usturoi granulat
  • chimen macinat
  • 4 oua
  • Verdeturi:
  • coriandru proaspat
  • patrunjel proaspat
  • branza feta pt servit
  • ciabatta pt servit
  • apa

Mod de preparare

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie, dupa care se adauga baconul taiat fasii subtiri.

Se adauga conserva de rosii si se lasa la fiert cateva minute.

Daca se ingroasa, se pune putina apa ca sosul sa se subtieze si se condimenteaza.

Cand deja incepe sa dea in clocot, cu o lingura de lemn, se formeaza niste "gropite" si se sparg ouale direct acolo.

Se pune un capac, ca ouale sa se poseze.

Dupa 7-8 minute, cand ouale sunt deja posate, se poate lua capacul.

Se asezoneaza cu verdeturi si branza feta, dupa preferinte.

Se serveste cu ciabatta prajita.

Pofta buna! :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise