Sformato ai peperoni

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aluatul brisee se poate face in doua moduri: light (de post) sau normal
  • light:250gr faina
  • 65ml ulei extravirgin
  • 70ml apa foarte rece
  • 1lingurita sare
  • normal:250gr faina
  • 80gr unt rece din frigider
  • 60ml apa foarte rece
  • 1lingurita sare
  • umplutura: 2-3 ardei rosii
  • 2-3 fire de praz
  • 100 gr cascaval sau ce branza aveti prin frigider
  • 30ml ulei masline
  • sare
  • piper
  • pesmet
  • sare si piper dupa gust ,

Mod de preparare

Preparare aluat normal: se amesteca faina cu untul taiat bucatele pana devine sfaramicios, nisipos, apoi se adauga apa cu sare si se framanta rapid pana devine omogen si elastic; se lasa la frigider min 30 minute .

Preparare aluat light: se amesteca faina cu uleiul pana devine un aluat sfaramicios apoi se incorporeaza apa in care s-a dizolvat sarea si se framanta foarte repede, ca sa nu se incalzeasca aluatul, iar cand este omogen si elastic se lasa la frigider min 30 minute.

Se curata zarzavatul, se spala si se taie ardeiul fasii subtiri si prazul rondele. Intr-o cratita se pune uleiul apoi zarzavatul si se caleste usor; nu trebuie lasat foarte mult la calit ci doar pana se inmoaie putin. Se ia o tava rotunda sau cum aveti, de 8 portii, se tapeteaza cu hartie de cuptor sau se unge cu ulei sa cu unt, se intinde aluatul subtire de 2-4 mm si se pune in tava lasand un pic de bordura in afara tavii de cca 2 cm, se toarna umplutura, se pune cascavalul taiat cubulete (daca e de post nu puneti branza si faceti aluatul light) apoi acoperiti cu un strat subtire de pesmet, intoarceti peste umplutura bordul de aluat lasat in afara si coaceti in cuptorul incalzit la 180 grade Celsius timp de 20 min sau pana vedeti ca bordul este un pic rumen .Se scoate din cuptor se lasa putin la racit si se taie bucati. Este buna atat calda cat si rece. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Dulciuri diverse

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata, o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru gustari sau aperitive....

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa
Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Se spala lintea, se scurge si se acopera cu apa fiarta, intr-un castron pe care il acoperim cateva minute.

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise