Se framanta aluatul cu faina, drojdia muiata in lapte, sarea si se framanta foarte bine. Se lasa la temperatura camerei sa creasca o ora. Se formeaza apoi pe planseta rulouri de 1 - 2 cm si se impletesc in forma de 8. Se mai lasa sa creasca 15 - 20 minute, apoi se ung cu ou pe deasupra si se aseaza intr-o tava unsa cu unt si presarata cu faina, cu distante intre ele, ca sa nu se uneasca. Se coc la cuptor la foc potrivit. Cand sunt gata si s-au racit se ung pe deasupra cu miere si se presara cu nuci macinate.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii