Aluatul:
Laptele il incalzim putin, cat sa fie caldut.
Intr-un castron amestecam drojdia, cu 1 lingura lapte si o lingura zahar, apoi o lasam 10 minute sa creasca.
Ouale le batem spuma cu un praf de sare.
Intr-un bol punem faina, peste amestecul de drojdie, ouale batute, coaja rasa de lamaie si portocala, esenta.
Amestecam usor, apoi turnam lapte cate putin pana este incorporata toata faina si aluatul devine nelipicios.
Le final punem uleiul si mai framantam circa 5 minute.
Acoperim aluatul si il lasam la dospit circa 1 ora, la loc cald
Pregatim siropul:
Intr-un vas punem apa, zaharul si mierea pe care le asezam pe flacara de la aragaz si lasam sa fiarba la foc mic pana siropul se ingroasa putin.
Din aluatul dospit rupem bucatele (mie mi-au iesit10).
Luam fiecare bucatica in parte si facem din ea cate un sul lung si subtirel, il impletim, apoi ii dam forma de 8.
Procedam asa pana terminam toti sfintisorii.
Ii asezam intr-o tava tapeta cu hartie de copt dar lasam putina distanta intre ei.
Punem 2 linguri de zahar la ars, il stingem cu putina apa, iar cu acest sirop ungem sfintisorii.
Introducem tava in cuptorul incins si lasam sfintisorii pana prind o crusta aurie si sunt bine copti.
Ii scoatem cand sunt gata si ii lasam 5 minute la racorit.
Ii introducem cu partea superioara in siropul pregatit cu miere, ii tinem cateva secunde acolo, apoi ii scoatem si ii presaram cu nuca din abundenta.
Absolut deliciosi!Sa aveti pofta!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii