Sfecla rosie coapta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Sfecla rosie coapta

Ingrediente

  • cateva sfecle rosii
  • ulei de masline
  • otet balsamic
  • sare grunjoasa
  • piper

Mod de preparare

Pentru inceput se incalzeste cuptorul la 180 de grade C.

Se iau cateva sfecle, de preferat sa fie toate de aceeasi marime, se curata de pamant si se spala bine, dupa care se usuca. Fiecare sfecla se pune intr-o folie de aluminiu, se stropeste cu ulei de masline si putin otet balsamic, sare grunjoasa si piper.

Se invelesc astfel toate sfeclele si se dau la cuptor pana se inmoaie bine. Se poate verifica usor cu o scobitoare. Noi le-am tinut aproape o ora, dar timpul variaza mult, in functie de marimea sfeclelor.

Dupa ce se scot din cuptor, se lasa sa se odihneasca cateva minute si de abia dupa aceea se desface folia. Atentie la eventualii aburi fierbinti! Se decojesc sfeclele, se taie cubulete si se asezoneaza dupa gust. Pot deveni o delicioasa salata, in amestec cu niste branza de capra si miez de nuca, sau o simpla, dar delicioasa, garnitura.

Noi am taiat sfeclele coapte felii, le-am mai stropit cu putin ulei de masline extravirigin, am mai adaugat si un strop de sare si le-am alaturat unui piept de rata facut la cuptor si unei delicioase salate din gulii crude, cu ridichi, miez de nuca, frunze de patrunjel si zeama de lamaie. Sa te lingi pe degete, nu alta!

Pofta buna!

http://bucatarealaindoi.blogspot.ro/

https://www.facebook.com/bucatarealaindoi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise