Petalele de trandafiri se aseza intr-un bol rezistent termic. Peste ele se toarna 250 ml de apa, clocotita si se lasa pana cand acestea s-au inmuiat foarte bine. Intreaga compozitie se strecoara printr-un tifon nou, astfel incat petalele sa ramana aproape uscate. Ele nu se mai folosesc.
Apa de trandafiri astfel rezultata se pune la foc foarte incet si cand da in clocot se adauga zaharul. Se amesteca compozitia pana cand se topeste zaharul, dupa care se adauga 1 lingura de lamaie si, dupa 2-3 minute se verifica daca s-a legat siropul, procedandu-se la fel ca la dulceata: intr-un pahar cu apa foarte rece se pun cateva picaturi din sirop, dupa care se scot cu mana si se incearca modelarea lor. Daca poate fi modelata sub forma unei bilute, inseamna ca a ajuns la consistenta potrivita.
In acel moment se opreste focul, se lasa la racit pana poti introduce degetul in ea, dupa care se trece la partea a doua.
Astfel, cu capatul unui facalet se freaca intr-un ritm constant compozitia, adaugand, in picaturi, zeama de lamaie ramasa. Cand serbetul s-a transformat intr-o masa opaca si a devenit ca o crema, se aseaza in borcane si se inchide ermetic.
Se serveste astfel: o ligura de serbet (fara a se desprinde de pe lingura), scufundata intr-un pahar de apa. Este desertul clasic romanesc al strabunicilor nostri!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii