Din ingredientele pentru aluat se amesteca impreuna ingredientele uscate in afara de zahar.
Untul/mar. se freca cu zaharul, cu ouale puse pe rind si in final cu restul ingredientelor pina se obtine un aluat care sa poate fii intins pe planseta de lucru.
Acvesta se impacheteaza in folie/punga de nailon si se pune la frigider ca 30 mon.
Intr-e timp se prepara crema, punind la incalzit smintina cu romul si cicolata facuta bucatele.Se amesteca totul la foc domol pina ce ciocolata se topeste complet.
Se trage deoparte si se lasa sa se raceasca.
Din aluatul tinut la rece se intinde pe rind bucatele din el cu o gr. de ca.2-3 mm si se decupeaza semilune sau alte forme dorite.
Acestea se copoc la 180°C ca 10-12min.
Dupa copt se pune pe fiecare semiluna cu lingurita din crema racita si mixata, peste care se presara nuca/alune prajite (eventual si caramelizata). Semilunele cu crema se pun la frigider pentru 30 min.
Cind crema s-a racit/intarit bine, se toarna deasupra glazura din ciocolata topita impreuna cu untul de cocos si se lasa la racit.
Dupa aceea se pot depozita in cutii de tabla si in 2-3 zile cind aroma s-a imprastiat bine se pot servii.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii