Se separa albusurile de galbenusuri , albusurile se bat spuma adaugati in ploaie zaharul pina sa legat bine albusul. Galbenusurilor se dau un praf de sare si se freaca cu uleiul pina se leaga ca la maioneza. Se amesteca cele doua incet cu lingura din mijloc spre margini , se adauga in ploaie faina (eventual puneti si un virf de cutit praf de copt), se aduga esenta si coaja de lamiie.Se unge o tava potrivita (~30/20cm)cu ulei , sau folositi hirtie cerata ptr cuptor , puneti compozitia in tava si deasupra presarati nuca tocata nu prea marunt .Se coace la foc potrivit circa 20 minute , se incearca cu scobitoarea daca e gata.Dupa ce sa racit in tava se taie prajitura cu paharul sub forma de semiluna , daca doriti o puteti presara cu zahar farin .
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii