Am batut ouale separat. Galbenusurile cu zaharul, albusurile cu un praf de sare. Cafeaua solubila am dizolvat-o intr-o lingurita de apa si amestecat-o in compozitia de galbenusuri.
Frisca lichida am batut-o pana a devenit mai tare. Ciocolata am maruntit-o cu cutitul dar se poate rade pe razatoarea mare sau mica ori la robot.
Galbenusurile, albusurile si frisca batute se amesteca si se omogenizeaza.
Fulgii de ciocolata se amesteca apoi cu compozitia de mai sus.
Eu am asezat compozitia intr-o forma de chec din silicon. Ceea ce a mai ramas am pus in formele mici din silicon. Cine nu are forma de silicon, poate aseza compozitia in orice forma tapetata cu folie de plastic.
Se introduce la rece (3-4 ore). Cele mici se racesc (logic) mai repede. Asadar daca aveti musafiri in 2 ore recomand sa le asezati in forme mici.
Ce mi-a placut la reteta aceasta fata de inghetata, a fost ca nu a mai trebuit sa amesteci sa spargi cristalele de gheata. Este atat de cremoasa incat nu mai trebuie sa stai la fiecare 30 de minute sa amesteci.
Va arat cateva poze cu cea in forma mica deocamdata.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii