Sea Bass (biban de mare ) la tigaie, cu legume si sos de unt

Fileurile de biban se usuca pe un servet.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Sea Bass (biban de mare ) la tigaie, cu legume si sos de unt

Ingrediente

  • pt. 6 portii:
  • 6 fileuri de biban
  • 1 kg baby spanac
  • 150 gr mange tout
  • 150 gr fasole verde frantuzeasca
  • 100 ml ulei vegetal
  • sare de mare sau grunjoasa
  • piper
  • pt. sos:
  • 200 gr unt
  • 1 lg patrunjel verde tocat
  • 1 catel de usturoi pisat
  • 1 lg suc de lamaie
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Fileurile de biban se usuca pe un servet. Se infierbanta o tigaie, cu ulei putin in care se adauga sare de mare din belsug. Fileurile se asaza in ulei, cu pielea in jos si se prajesc pana se albesc. Se intorc si se lasa 20 de secunde, apoi se scot pe o tava.

Se pune pe foc, o cratita cu apa fiarta si sare. Se pregateste si un vas mare cu apa rece. Pe rand, se blanseaza legumele: fasolea 2 minute, apoi se scoate cu o paleta si se pune in apa rece, mange tout 1,30 minute la fel, spanacul 30 de secunde si la fel, in apa rece. Se scurg legumele de apa si, pe rand, se trag in tigaie cate 30 de secunde fiecare, cu putin ulei. La sfarsit, se prajesc la foc rapid semintele intr-o tigaie fara ulei, apoi se adauga spanacul si un strop de ulei, se amesteca timp de 20 de secunde.

Sosul: Untul se pune din timp, la caldura sa se inmoaie, astfel incat se poate amesteca cu patrunjel tocat, usturoi pisat, sare, piper, suc de lamaie. Se amesteca si se lasa sa se intareasca partial, in frigider, apoi se modeleaza in forma de baton de grosimea unui carnat, in folie de plastic. Se da la frigider pana in momentul servirii.

Servire: Pe o farfurie calda, se asaza pestele fierbinte cu pielea in sus, care trebuie sa fie crocanta. Alaturi, se asaza legumele blansate, asezonate, crocante si peste peste, se asaza felii din sosul de unt si felii de lamaie, daca mai este nevoie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise