Scrumbie umpluta cu verdeturi-specialitate dobrogeana

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Scrumbie umpluta cu verdeturi-specialitate dobrogeana

Ingrediente

  • 6 buc.scrumbie poaspata
  • 2-3 lamai
  • o legatura patrunjel proaspat
  • coditele,foile de la o legatura ceapa verde
  • o legatura marar proaspat
  • sare,piper,busuioc dupa gust

Mod de preparare

Pestele se curata, se spala bine,se sterge sau se lasa la zvantat,dupa care se cresteaza pe burta pana la sira spinarii, ca sa intre cat mai multa compozitie.Scrumbia nu trebuie crestata pe laterale asa cum se procedeaza la scrumbia pe gratar! Se umplu cu amestecul din verdeturile tocate marunt, sare, piper,busuioc si putina zeama de lamaie. Se presara scrumbiile cu putina sare si se aseaza pe ea felii de lamaie.

Apoi, se infasoara in folie de aluminiu unsa in prealabil cu putin ulei si se da la copt pe gratarul incins sau la grill.Se servesc cu multa lamaie...

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise