Scrumbia proaspata se curata de de solzi si intestine , (capul se arunca)se taie rondele de 1.5-2 cm care se tin in apa rece cca.30 minute.Intr-un castron se aseaza la fund un strat gros de sare mare cam 1 cm.deasupra se pun feliile de scrumbie peste care se pune iar sare.F.multa sare.La 3 scrumbii ( aprox.1 kg.)se pune cam 1/2 kg. de sare.Se tine scrumbia la sare 36 ore.Dupa aceea se spala f.bine , ba chiar se lasa putin in apa rece ( 1/2 ora ). Se scurge f. bine de apa.
Intr-o cratita se pune o cana de otet din vin si trei cani de apa , 3-4 foi de dafin si o lingura de boabe de piper negru.Se fierbe 2-3 minute.Se lasa la racit complet, dupa care se pune peste scrumbie in castron si se lasa pana a doua zi.A doua zi se aseaza scrumbia in borcan fara a se apasa f.tare, deasupra se pune zeama.
Se poate manca dupa 2-3 zile.
Se poate servi cu ceapa taiata solzisori sau cu ceapa verde , sau in salata cu cartofi fierti si ceapa.
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii