Scrumbiile curățate, spălate și șterse bine, se crestează pe ambele părți. În primul rând pentru a mărunți oasele și pentru a se pătrundă bine când stă în cuptor (cu ocazia asta își lasă și din grăsimea care o au - fiind știut că scrumbia e un pește foarte gras).
Întro tavă de cuptor, punem o foaie de hârtie de copt și așezăm peștii.
Încingem cuptorul la 180°C, setăm timpul la 30 de minute și introducem scrumbiile pentru coacere.
În timpul asta ne ocupăm de garnitură!
Întro tigaie încinsă, turnăm uleiul, punem untul. Când untul s-a topit și începe să sfârâie, punem prazul și-l călim ușor.
Nu puneți sare în preparate, decât la sfârșit, după gustul fiecăruia, pentru că brânza Roquefort e deja sărată!!! E valabil și pentru salată!
Când prazul se înmoaie, dăm focul la minim, turnăm smântâna și avem grija să mestecăm tot timpul.
După 2-3 minute, punem în compoziție și brânza Roquefort.
Continuăm să amestecăm până se topește brânza și face un preparat cremos.
Acum, pregătim repede salata.
Întrun vas, punem varza tăiată, mărul, stropim cu ulei, oțetul de mere cu miere, presărăm piperul alb, amestecăm ușor. Adăugăm nucile și brânza Roquefort. Amestecăm dinnou ușurel, pentru omogenizarea aromelor.
Au trecut cele 30 de minute, peștele s-a rumenit exact cât trebuie pentru a fi scos din cuptor și servit.
Scoatem peștele cu atenție să nu-l rupem, ca a devenit foarte fraged (și foarte gustos).
Montăm farfuria cu peștele, garnitura și salata! Ornăm și cu câteva feliuțe de lămâie.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii