Scrumbie in sos de vin roze

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Se socoteste cate o scrumbie pentru fiecare persoana.Pentru 4 scrumbii vom folosi urmatoarele ingrediente:
  • 1/2 litru de vin roze de buna caliitate ( daca vom folosi vin rosu,la 300ml.de vin se adauga 200 ml de apa plata - nu apa de la robinet)
  • 3 linguri rase de zeamil(amidon de porumb)
  • 100 linguri otet de mere
  • 50 ml ulei
  • o ceapa
  • un morcov
  • 1 lingura de zahar
  • piper.

Mod de preparare

Scrumbiile se curata si se spala in mai multe ape reci.Se pun intr-un vas cu apa socotind cate 1/2 litru de apa pentru fiecare scrumbie.Se lasa sa stea in apa 24 de ore,avand grija sa schimbam de 2 ori apa.Daca dorim o desarara mai rapida,vom adauga 2 cartofi cruzi,taiati pe lungime.Oricum va trebui sa gustam o bucatica de scrumbie pentru a vedea daca desararea a fost eficienta.Dupa ce s-au desarat suficient,se spala din nou si se lasa sa se scurga bine.Nu se sterg cu prosoape absorbante.Se pregateste marinata astfel:In otet se adauga 50 ml de apasi zaharul,apoi se fierbe 5 minute.

Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.se adauga ceapa taiata solzisori ,uleiul si piperul.In aceasta marinata se introduc scrumbiile si se lasa la rece inca 24 de ore.Nu se tin la frigider daca vremea nu este calduroasa.Se scot scrumbiile din marinata si se lasa din nou sa se scurga.Legumele din marinata se preseaza pentru a se indeparta cat mai bine solutia de marinare.Solutia de marinare nu se arunca ci se foloseste la prepararea sosului de vin.Se umplu scrumbiile cu legumele din marinata,folosind (daca este cazul)si icrele sau laptii din scrumbie,evident desarate si ele impreuna cu scrumbiile)Cu ajutorul unor scobitori fixam scrumbiile fiecare pe cate o farfurie intansa,in asa fel incat acestea sa apara in pozitia lor nataurala din apa.Trecem la pregatirea sosului.Vom folosi numai vin de foarte buna calitate.Intr-un castron desfacem zeamilul cu 2 linguri de apa.Se amesteca foarte bine pentru a nu se forma cocoloase.Se adauga putin cate putin vinul.Se pune la fiert impreuna cu solutia de marinare ramasa,strecurata in prealabilNu se adauga decat piper pentru a simti combinatia fina de de peste impreuna cu parfumul vinului.Se fierbe incet,avand grija sa amestecam incontinuu.Amestecul se fierbe pana ajunge la cosistenta unei smantani subtiri.Se toarna caldut peste peste(nu fierbinte)avand grija sa repartizam uniform sosul.Este un fel deosebit de aspectuos care nu are nevoie de nic un ornament - o scrumbie gustoasa ce innoata intr-o superba mare roze.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise