Scovergi pufoase - reteta simpla si delicioasa pentru cele mai gustoase scovergi

Prepara cele mai delicioase scovergi pufoase cu aceasta reteta simpla si rapida. Savureaza textura lor moale si pufoasa in fiecare muscatura. Aceasta reteta usoara iti va aduce aminte de gustul autentic al scovergilor de demult. Pregateste-le cu ingrediente simple si bucura-te de un gust traditional intr-un mod modern si delicios!

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Scovergi pufoase - reteta simpla si delicioasa pentru cele mai gustoase scovergi

Ingrediente

  • 600 g faina
  • 400 ml apa
  • 25 g drojdie proaspata (sau 10 g uscata)
  • 1 lingurita cu varf de sare
  • 1 lingura de zahar
  • ulei pentru uns si prajit

Mod de preparare

Ai mei adora aceste scovergi pufoase si le fac mereu dupa aceasta reteta. Ies atat de pufoase si gustoase, incat n-am sa schimb niciodata aceasta reteta. Sunt delicioase cu diverse gemuri, tavalite prin zahar pudra vanilat sau cu branza si smantana.

Intai cernem faina intr-un bol si dizolvam drojdia in putina apa calduta (din cantitatea data). Facem o gropita in centrul fainii si turnam drojdia dizolvata, presaram putina faina si lasam 5-10 minte, pana cand se activeaza.

Intre timp dizolvam sarea sizaharul in apa calduta ramasa. Cand drojdia a crescut, turnam apa si incepem sa framantam. Vom obtine un aluat moale si lipicios. Eu l-am framantat la robotul de bucatarie, dar, cu rabdare, se poate lucra si la mana.

Dupa 10-15 minute de lucrat alutul, ungeti-l bine cu ulei si lasati-l la crescut.

Apoi ungeti bine cu ulei blatul de lucru, rasturnati aluatul si impartiti-l in bucati. Formati scovergile si prajiti-le in ulei incins la foc mediu. Scoateti-le pe servetele absorbante si mancati-le cu ce va place cel mai mult.

Mai puteti incerca si reteta de scovergi rapide cu iaurt, scovergi din lunca Dunarii sau scovergi ardelenesti. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Aripioare de pui la cuptor. Reteta simpla, delicioasa si foarte usor de preparat

Aripioare de pui la cuptor. Reteta simpla, delicioasa si foarte usor de preparat

Prepara aripioare de pui la cuptor cu boia, usturoi, sare si piper. O reteta simpla, delicioasa si foarte usor de facut,...

Aripioare de pui la cuptor. Reteta simpla, delicioasa si foarte usor de preparat
Chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi. Reteta delicioasa si usor de preparat

Chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi. Reteta delicioasa si usor de preparat

Descopera cum sa prepari chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi, o reteta delicioasa si usor de preparat....

Chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi. Reteta delicioasa si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise