Se pun scoicile in apa cu sare mare si se lasa o noapte intreaga in frigider. Acest lucru ajuta sa se elimine mai bine nisipul din scoici.
Se curata scoicile de mustati si cu ajutorul unui cutit sau chiar al unui burete de sarma de bucatarie se elimina restul de calcar sau alte depuneri pe cochilia scoicii.
Se prepara o oala, in care adaugam ulei, usturoi, foi de dafin, piper si incalzim un pic la foc mic. Adaugam scoicile curatate si turnam paharul de vin si sarea. Se pune capacul si se lasa cateva minute la foc potrivit pana cand se deschid toate scoicile. Daca cumva mai raman nedeschise cateva scoici, aruncati-le pentru ca acelea sunt toxice. Folositi doar scoicile care s-au deschis. Se lasa un pic la racit pentru a putea fi curatate de jumatate de cochilie. Le asezam pe o farfurie sau pe un platou. Putem stropi scoicile cu ulei de masline si zeama de la o jumatate de lamaie.
Se servesc imediat.
Pofta buna!
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii