Scoici la vapor

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Scoici la vapor

Ingrediente

  • 1 kg scoici intregi proaspete;
  • 3 catei de usturoi;
  • 1 pahar cu vin alb;
  • ulei;
  • 2 foi de dafin;
  • boabe de piper;
  • sare;
  • lamaie.

Mod de preparare

Se pun scoicile in apa cu sare mare si se lasa o noapte intreaga in frigider. Acest lucru ajuta sa se elimine mai bine nisipul din scoici.

Se curata scoicile de mustati si cu ajutorul unui cutit sau chiar al unui burete de sarma de bucatarie se elimina restul de calcar sau alte depuneri pe cochilia scoicii.

Se prepara o oala, in care adaugam ulei, usturoi, foi de dafin, piper si incalzim un pic la foc mic. Adaugam scoicile curatate si turnam paharul de vin si sarea. Se pune capacul si se lasa cateva minute la foc potrivit pana cand se deschid toate scoicile. Daca cumva mai raman nedeschise cateva scoici, aruncati-le pentru ca acelea sunt toxice. Folositi doar scoicile care s-au deschis. Se lasa un pic la racit pentru a putea fi curatate de jumatate de cochilie. Le asezam pe o farfurie sau pe un platou. Putem stropi scoicile cu ulei de masline si zeama de la o jumatate de lamaie.

Se servesc imediat.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise