se spala scoicile in apa rece dupa care se pun intr/un vas cu o lingura de sare si apa rece timp de 2 ore ca sa se curete de nisip.dupa ce au trecut cele 2 ore se clatesc tot cu apa rece se curata de barba si de incrustatii daca sunt.
se spala cartofii si se fierb in apa cu sare timp de 30-40 min.
se deschid scoicile la foc inalt intr-o tigaie cu vin.se separa scoicile de cochilie ,se filtreaza zeama in care au fiert scoicile si se pune din nou la foc facand-o sa se reduca pana ajunge la 2 linguri si se lasa sa se raceasca.
se pune galbenusul de ou intr-un vas pt a face o maioneza.apoi se toarna putin cate putin uleiul amestecand continuu cu o lingura de lemn.cand e gata maioneza se adauga zeama de la scoici,sare,piper,mustar si se amesteca pana se formeaza o pasta.
se curata cartofii de coaja si se taie in felii distibuindu-se in farfurii individuale.peste cartofi se pun scoicile iar peste acestea se adauga sosul de maioneza ornand in final cu frunzulite de patrunjel deasupra.pofta buna!
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii