Se cerne faina intr-un bol si se amesteca bine cu drojdia instantanee 1 minut.
Se adauga ouale intregi,praful de sare si laptele caldut putin cate putin.
Se framanta bine, se pudreaza cu putina faina, se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa la cald sa creasca jumatate de ora sau pana isi dubleaza volumul.
Se adauga untul topit si zaharul si se mai framanta putin.
Formele de savarina se ung cu unt si se pudreaza cu faina sau migdale macinate marunt si se pune in fiecare aluatul astfel incat sa ocupe doar 1/3 din forme.
Se mai lasa sa creasca si in forme o jumatate de ora pana la o ora.
Se dau la cuptor la foc potivit trei sferturi de ora.
Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.Se pun cu baza in sus si se taie un capacel.
Se arde zaharul caramel si apoi se adauga apa; se adauga esenta de rom si se insiropeaza savarinele.
Se bate frisca lichida cu intaritorul de frisca; se adauga 1 pachet de zahar vanilinat si zahar dupa gust.
Se umplu savarinele cu frisca; se acopera cu capacelul uns cu marmelada; se mai pune un mot de frisca.
Pofta buna!
Concluzii
Fiind prima data ca fac savarine, am ajuns la urmatoarele concluzii:
Este suficient sa fie lasate savarinele in cuptor la foc moale 25 de minute; daca se lasa mai mult se intareste prea tare coaja.
Siropul nu este suficient; mi s-au parut ca nu sunt suficient de insiropate; trebuie facut sirop din 2 pahare de apa si 300 g de zahar.
In reteta din cartea de bucate Sanda Marin nu se precizeaza cantitatea de frisca, astfel ca m-am inspirat de la retetele din internet; 200 de ml frisca lichida nu este o cantitate suficienta; sunt necesari cel putin 400 de ml.
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii