Savarine de casa. Reteta clasica de savarine din aluat dospit

Incearca reteta clasica de savarine de casa, preparate din aluat dospit, pufoase, delicioase si perfect insiropate. Invata pas cu pas cum sa prepari cele mai gustoase savarine, mai bune decat la cofetarie.

Portii
12
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie
Savarine de casa. Reteta clasica de savarine din aluat dospit

Ingrediente

  • Aluat
  • 250 g faina
  • 2 oua
  • 150 ml lapte cald
  • 30 ml ulei
  • 5 g drojdie uscata
  • 1 lingura de zahar
  • un praf de sare
  • Sirop
  • 500 ml apa
  • 200 g zahar
  • o fiola esenta de rom
  • Decor
  • 500 ml smantana dulce pentru frisca
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 100 g jeleu sau gem de capsune/coacaze rosii/zmeura

Mod de preparare

Intai de toate preparam aluatul pentru ca va trebui lasat la dospit. Intr-un bol punem laptele cald, zaharul, drojdia, amestecam si lasam deoparte 10 minute. In alt bol cernem faina, adaugam sarea, ouale, uleiul si compozitia de lapte cu drojdie si zahar. Amestecam foarte bine cu un tel pana cand obtinem un aluat moale si omogen. Acoperim bolul cu o folie si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Siropul se prepara foarte simplu amestecand pe foc apa cu zaharul pana ce acesta se dizolva. Dupa ce s-a racit, adaugam si esenta de rom.

Mixam smantana dulce pentru frisca impreuna cu cele doua linguri de zahar pudra.

Impartim aluatul in forme. Eu am folosit o tava pentru muffins in care am pus hartiute de briose unse cu ulei si am tapetat-o cu faina.Am distribuit aluatul in mod ca de cat egal. Am copt savarinele 25 de minte la 180°C.

In forme mari, de savarine, ies 6 bucati .

Dupa ce s-au copt, le-am indepartat hartiutele si le-am pus pe un gratar sa se raceasca. Apoi le-am taiat capacele si le-am scufundat in sirop.

Am umplut savarinele cu frisca si am acoperit capacelele cu jeleu de coacaze rosii.

Pastati-le la frigider pana in momentul servirii. Sunt minunate, delicioase si insiropate.

Iincearca si cea mai buna reteta de amandine, eclere sau tort Diplomat. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise